Passa på att ställa frågor!



Inte min dag!

Dagen började med att jag skulle rida sexåriga ridskolehästen Wendy då jag har henne under utbildning. Hon blev rädd för en fyrhjulig och stegrade och slog över. Det gick dock bra och jag landade på sidan av henne. Har fått en lårkaka och är alldeles på höger höft men det kommer troligtvis kännas mer när man kliver upp ur sängen imorgon. Hon blev nog lite paff över vad som hände själv men var väldigt fin ändå resten av passet.

 

Idag så ringde Eriks ägare och berättade att han ska få flytta ned till Ö-vik igen och få gå med på ridskolan där. Nu när jag har fått nytt jobb så blev det tråkigt nog svårt att kunna betala för två hästar. Då Ann som äger honom inte har riktigt tid eller råd att ha honom just nu så blev det en bra lösning då det även blev för dyrt att hon skulle betala för honom att stå kvar här hos mig.

Känns så klart jättetråkigt då det känns som att jag äntligen har börjat hitta lite knappar och han har börjat bli lite starkare nu.

Även om jag bara har haft honom nu i några månader så känns det ändå sorgligt att säga hejdå, det är tur att det är nära hem till Ö-vik och jag ofta är på besök där.

 

Nu blir planerna troligtvis att jag och min sambo Johan flyttar in till en lägenhet i Umeå ändå då jag endast har Bosse kvar och försöker hitta någon bra stallplats i Umeå för honom.

 

Ibland önskar man att det bara sprutade pengar om en själv. Svårt att säga dock hur framtiden ser ut om ett halvår eller ett år.


Vår sista tävling blir alltså nu till helgen och sedan lämnar jag honom kvar på ridskolan redan efter helgen.
 Håll tummarna för oss!


Har snott uppdateringar

Då det har blivit en lång dag så får ni passa på att läsa på Malins blogg vad som har hänt idag. Lägger in egna uppdateringar imorgon. Är så trött och sägen väntar.



Nytt jobb

Har än så länge haft ett vikariat på Vännäs Ryttarförening där jag har trivts jättebra. Problemet är dock med att jag endast hade jobb till nästa sommar 2012.

När jag då såg annonsen ute på att de sökte en instruktör till Hippologum så tänkte jag det skadar ju inte att söka i alla fall.

Trodde aldrig att jag skulle bli kallad på intervju och allt mindre att jag skulle få jobbet. Är verkligen superglad då det är en fast tjänst som instruktör och förhoppningsvis kan jag vara kvar där ett många år framöver.

 

Det ställde ju oss dock lite på sängen då min sambo redan jobbar i Umeå så känns det lite drygt att båda två ska sitta och pendla med då jag har två hästar och vi båda känner att vi är mest intresserad utav att hitta en hästgår blir det att vi kommer att bo kvar här i Vännäs och ändå pendla så länge. Vi trivs så himla bra här i vår lägenhet och stallet som hästarna står på är helt underbart.

 

Känns väldigt pirrigt att börja på ett nytt jobb och man kan bara göra bra ifrån sig och hoppas att folk tycker om det sätt man jobbar på. På torsdag blir första mötet med resten av personalen och en rundtur av anläggningen och introduktion av deras system. I början av september börjar jag mitt nya jobb!



Veckoschema för hästarna v.33

Bosse

Måndag: Dressyr

Tisdag: Hoppning

Onsdag: Vila

Torsdag: Dressyr

Fredag: Tömkörning

Lördag: Tävling LB:2 & LA:3

Söndag: Tävling LB:3

 

Erik

Måndag: Dressyr

Tisdag: Vila

Onsdag: Uteritt

Torsdag: Tömkörning

Fredag: Dressyr

Lördag: Tävling LA:3 & MSV:C1

Söndag: Tävling MSV:C2


Helgen som gått

Igår fick hästarna ha en vilodag då de kändes lite små trötta båda två i fredags plus att båda har gått så bra under veckan. De fick bara skritta en liten promenad på 20min.

 

Idag så åkte jag och min käre sambo ned till Ö-vik för att hämta upp transporten men passade även på att åka på spa på paradisbadet. Morgonen började med att vi åkte ut till Cape och hjälpte Malin med en stalltjänst. Åkte sedan vidare till badet och jag måste säga att det var underbart skönt att bara ta det lugnt och slappa i någon timme. Hämtade sedan transporten och åkte upp till Vännäs igen, med i bilen upp fanns även en viss syster som ska vara på besök under hela veckan.

 

Vi åt tile middag först och sedan åkte ut till pållarna i lugn och ro Malin red Bosse och jag Erik. Vi red ut långtur bortanför ridskolan och klättrade lite i sandtagen, på vägen hem så blev det även lite bus så klart när vi kunde hade båda hästarna samtidigt. Erik visade en extra växel som jag inte trodde fans dock så var bromsen inte lika självklar när han väl kom igång så pass bra.


En av sandbackarna som vi klättrade i


Malin med båda grabbarna efter uteritten
 

Nu är det dags att gå och lägga sig så man är pigg inför morgondagens jobb.


Svar på kommentar

Hej! Min ponny Joey som du säkert vet vem det är som står på cape stretar emot VÄLDIGT mycket när jag ska försöka få honom att gå i form, och när han väl går i form så går han under hand, och när jag då ska försöka göra så att han inte går under hand så sätter han upp huvudet och stretar emot som en pinne. Förut innan han fick sin vila i en vecka som en veterinär rekommenderade för hans hosta så gick han i form på en gång då man gjorde ledande tygel tag,men efter det har han vägrat,kan inte du skriva hur jag ska göra för att han inte ska streta emot och gå under hand?? Han är envis som en åsna och försöker alltid komma undan på något sätt. jag har försökt mycket men har typ nästan gett upp nu för att han inte lyssnar,men ja jag har inte Sveriges bästa tålamod heller.......=) //Louise och Joey
Hästarna går ju ofta inte i form automatiskt, ska man ''jocka'' fram och tillbaka med tyglarna så dom börjar gå i form då??// Anonym


Jag svara på dessa två kommentarer samtidigt då båda handlar lite om hästens form och acceptans av ryttarens hjälper.
Det första jag som ryttare måste tänka på är vad är de olika hjälperna med handen:

 

  • Förhållande = bromsar. Kan tas i flera steg, där man alltid börjar med det minsta:

  • Steg 1: Krama om tygeln lite hårdare. Steg 2: Lillfingret/ringfingret rör sig i riktning mot höften. Steg 3: Hela handen förs bakåt mot höften.

  • Eftergivande = ryttaren lättar på tyglen efter varje förhållning. (Hästen får en belöning för att den lyssnat.) Utföres på samma sätt som förhållningen, fast tvärtom. Eftergiften behöver inte vara i samma storlek som förhållningen.

  • Vändande (Ledande) = Om ryttaren tar i ena tygeln så skall hästen gå åt det hållet.

  • Uppresande = Ryttaren höjer sina händer - rakt upp – för dem fram – sedan tillbaka till utgångsläge. Detta för att hästen ska höja sitt huvud och sin hals för att få en bättre resning.

  • Understödjande = Understödjer den samsidiga, sidförande eller mothållande skänkeln.

  • Ställande (Böjande) = Ryttaren ställer hästen i rörelseriktningen genom att låta bettet verka kraftigare på den ena sidan. OBS! Hästen ska ställas i nacken och inte böja på halsen.

  • Mothållande (reglerande) = Används för att hästen inte ska ställas/böjas för mycket. Man reglerar ställningen/böjningen med den andra sidans tygel.

Desto känsligare hästen är i sin mun desto mer finare och mer hand måste jag ha. En häst som är väldigt stretig och hård i sin mun brukar jag tänka att min hand aldrig får bli stum eller hård. Försök tänka att handen inte ska röra sig utan ha en stilla och mjuk kontakt och att hästen ska lyssna på så små signaler som möjligt.
Tänk också på att om en häst är stretig i munnen kan ofta bero på att ryttaren rider med för lite skänkel. Ta gärna hjälp av en instruktör för att komma till bukt med problemet.


Har ni några fler funderingar är det bara att skriva.



Hästar i trafiken

Då jag är tvungen att rida över en bor på E12an för att ta mig över till ridskolan så fundera man mycket på folks kunskap om hästar i trafiken

 

  • Hälften av alla som kör förbi sänker inte ens hastigheten utan blåser om en i 110.

  • Hälften av alla som sänker hastigheten bryr sig inte ens att köra över på andra sidan.

  • Det är kanske endast 25% som kör förbi på ett säkert och ett föredömligt sätt.

  •  

Fattar inte att förarna inte tänker på att om de krockar med någon av mina 700kg hästar så lär de inte överleva.

 

På bron som inte har någon vägkant har jag inte precis någonstans att ta vägen.

Tur att ingen av hästarna brys sig om ens en bomb skulle explodera bredvid dem men man önskar ändå att folk kunde ta hänsyn.

 

Det ska bli skönt imorgon då jag äntligen kommer att köpa loss min fars transport som är en boggi som är extra bred och extra hög vilket känns skönt då båda hästarna är ordentligt stora. Det tar lika lång tid för mig att rida till ridskolan som det tar att köra bara det om jag rider dit har hästarna fått en bra uppvärmning på vägen dit.

Bron som jag rider över


Gårdagens hoppning

Igår så hoppade jag båda hästarna.

Började med Erik då det var tyngst trafik över bron den tiden, tur att han är så fantastiskt snäll att det spelar ingen roll hur folk kör.

Bosse håller precis på att vänja sig vid bron men är otroligt snäll han med. 

Hoppade i alla fall båda hästarna borta på ridskolan och de var verkligen jätteduktiga. Hade byggt en studsserie med sex hinder, vart annat hinder låg på ca 40cm och de andra på 70cm. Hoppade först fram över en liten bock där jag jobbade med att hitta en bra rymt och att byta galopp över hinderna. Hoppade sedan serien 3-4ggr från varje håll med båda hästarna med skritt pauser emellan. Det är viktigt att inte hoppa för många gånger och inte så intensivt när man hoppar studs då det är mycket styrka som behövs från hästarna och de får ganska snabbt mjölksyra av en sådan övning.

Övningen är bra för styrka, gymnastik och kvickhet hos hästarna men ska som sagt inte görast för ofta eller för mycket.

Dagen seriehoppning



Dressyrat med pållarna

Har idag varit och ridit dressyr på ridskolan med båda hästarna.

 

Började med Erik och red på kandaret då jag ska tävla MSV:C klasser nästa helg så kände jag att det var behövligt att rida igenom lite bitar från programmet och få rida på det bett jag ska tävla på.

Har endast ridit honom på vanligt bett sen förra tävlingen och senaste veckorna har han varit superfin. Idag kändes han först bara stretig och ville inte alls ge efter på kandaret, trots att han brukar vara som allra finast dagen efter man har tömkört honom. Dock släppte han efter direkt när jag kom fram till ridbanan och detta var faktiskt bästa passet jag har ridit hittills på honom.

Han är fortfarande lite svag i många lägen men det är fortfarande en stor skillnad.

 

Bosse var lite seg idag från början men blev superfin efter några få övergångar, med honom jobbade jag också programdelar från LA:3an. Gjorde också otroligt många halter då Malin har haft lite problem med att få honom att ställa upp ordentligt. Från trav och galopp är det superlätt att få honom att ställa upp korrekt men i skritten är det desto svårare då han gärna ställer upp med höger framben något bakom sig. Jobbade med att kunna rida skritten otroligt långsamt och kontrollera varje steg han tar och genom det kunna förbereda och genomföra så att halterna blir riktigt bra.

 

Blev tvungen att äta efter att jag ridit båda hästarna då båda rör sig otroligt mycket över ryggen att jag inte klarar av att rida om jag har ny ätit.

Erik med kandaret


Massa tömkörning

Idag var tanken att jag skulle rida dressyr men då Johan igår sa att ha gärna ville rida ut med mig på lördag morgon istället för att jag skulle tömköra dem då dem då.

Därför tog jag och tömkörde idag istället. Erik är väldigt lätt att tömköra och det enda han har lite svårt med är att han gärna blir lite stark och när jag tar en förhållning tappar han lätt energin och bjudningen.

Bosse är däremot lite svårare att tömköra då han gärna blir lite bakom hand och vill släppa stödet lite, men även han var riktigt fin idag.

 

På förmiddagen red jag lilla söta ridskolehästen Wendy. Hon är jättetrevlig att rida men har lite svårt för sig i övergångarna där hon är lite svag och gärna lägger sig på övergångarna. Jobbar därför mycket med att kunna samla och förbereda övergången så bra som möjligt genom halvhalter. Hon blev riktigt bra på slutet utav passet.

Grabbarna grus som är sammanshäftade vid höften


Hästarnas schema v32

Veckoschema för hästarna v.32

 

Bosse

Måndag: Uteritt

Tisdag: Vila (jag åker ned till Ö-vik)

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Uteritt - Backträning

Fredag: Hoppning (löshoppning)

Lördag: Longering

Söndag: Uteritt

 

Erik

Måndag: Uteritt

Tisdag: Vila (jag åker ned till Ö-vik)

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Uteritt - Backträning

Fredag: Hoppning (löshoppning)

Lördag: Longering

Söndag: Uteritt


Hästarnas schema v32

Veckoschema för hästarna v.32

 

Bosse

Måndag: Uteritt

Tisdag: Vila (jag åker ned till Ö-vik)

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Uteritt - Backträning

Fredag: Hoppning (löshoppning)

Lördag: Longering

Söndag: Uteritt

 

Erik

Måndag: Uteritt

Tisdag: Vila (jag åker ned till Ö-vik)

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Uteritt - Backträning

Fredag: Hoppning (löshoppning)

Lördag: Longering

Söndag: Uteritt


Spännande nyheter!

Morgonen började med att jag var ute och red grabbarna grus ute i regnet. Båda två tyckte det var jätteroligt att hoppa över alla stora vattenpölar istället för att kliva i dem. Är dock ett perfekt tillfälle att träna lite galoppombyten då de blir luftiga och fina. Bosse blir dock lite väl exalterad efter att man har gjort några byten och vill då bara ladda inför nästa vattenpöl.

Mockade och gjorde fint i stallet som vanligt, håller dock på att bli galen på Erik som varje natt leker med sin vattenhink och spiller ut halva i boxen så jag måste mocka ut en massa onödigt rent spån som är blött istället.

 

Fick ett roligt samtal idag med en spännande nyhet som kommer att bli ganska stora förändringar i mitt liv framöver. Kommer att berätta vad det är när allt är klart.

 

Imorgon ska hästarna vila då jag åker ned till Ö-vik på ett snabb besök.


Jag längtar efter solen igen!


Dressyrade dagen igenom

Idag har jag ridit till ridskolan och jobbat lite dressyr i ridhuset. Eftersom det har regnat så mycket så är det svårt att rida dressyr ute på utebanorna eller ute på någon äng.

 

Red först Erik som var riktigt fin redan från början, tror att gårdagen hoppning gjord susen. Förutom att gymnastikhoppa så hoppas jag att med hjälp av tömkörningen kunna lossa honom ännu mer då jag tror att när jag väl kan få honom riktigt lösgjord så kommer många av våra problem att försvinna.

 

Efter det red jag Bosse som för första gången fick gå över bron som är på väg till ridskolan. Känns skönt att jag har två så otroligt trafiksäkra hästar då det inte finns någon vägkant ens på bron. Det som är svårast dock är att i början och slutet av bron så är det järn stänger som hästarna är lite tittiga på. Bosse tyckte det var lite läskigt men gick sedan snällt över det.

Han var verkligen super att rida idag och det känns så otroligt roligt att rida, kom på mig själv att jag mest satt och små log hela tiden.

Med honom gjorde jag min favoritövning med att rida sluta in på diagonalen och rida öppna på medellinjen ned till kortsidan.

Jobbade även mycket med skänkelvikning som brukar vara han svaga punkt men han bara dansade igenom hela passet idag.

 

Åhh vad det är härligt att rida =)

Vår otroligt duktiga häst!


Gårdagens hoppning

Igår regnade det hela dagen igen. Passade på att dra båda grabbarna till ridskolan för att hoppa lite gymnastik i ridhuset. 

Uppvärmningen var ganska enkel med mycket bågar och böjda spår i trav vilket Bosse gjorde lekande lätt så med honom krävde jag lite mer att han ska verkligen ut i hörnpasseringarna och gjorde även bågarna lite mer dropp formade.

Erik har jag nog med att bara styra runt och få honom avslappnad och lösgjord i bågarna, med honom vill jag inte sätta för mycket press på då han bara blir sur och stretig och blir inte medgörlig för fem öre.

 
Framridningen



Efter det jobbade jag i galopp på volter och raka spår och började sedan med linjen på 16m med låga sockerbits hinder. Växlade mellan att rida fyra, fem och sex galoppsprång lite växlande. Satte sedan ihop allt till en liten bana som jag gjorde två gånger och sedan fick de pusta (se bana 1).

Bana 1

Höjde upp räcker under tiden hästarna fick ta det lite lugntm Bosse fick hoppa upp till 1.10m och Erik 90cm och la till en liten bit till på övningen (se bana 2).


Bana 2

Bosse var superfin hela passet men har en förmåga att dra lite till höger över hinderna så det är något jag får jobba med. För Erik var detta en superövning då han blev otroligt loss och fin av hoppningen. 

 


En blöt dag

Idag har det regnat ganska rejält men som sagt finns det inga dåliga väder- bara dåliga kläder.

Dock var mina kläder inte det bästa idag. Lånade en regnjacka som visade sig läcka in vid dragkedjan så jag blev alldeles blöd om magen. Som tur var hade jag ombyte med mig så jag kunde byta om innan jag började jobba.

 

Red ut på båda hästarna direkt på morgonen innan jag började jobba. Testade att rida på hacket vilket inte var någon lysande ide då Bosse blev så otroligt stark och ofokuserad. Frågade Sara om jag fick testa att rida med hennes hack något då vi endast har ett ponny hack och det kändes mer som att sätta på en grimma och fara ut och rida.

Red båda två samma runda och klättrade mycket med båda två då det är mycket behövligt. Båda två tycker dock att det är superjobbigt och pustar och stönar sig igenom det. Ska rida bort till sandtaget med båda hästarna nästa vecka tror jag där det går att klättra i oroligt branta backar.

 

Red även ut på en av ridskolehästarna på eftermiddagen då vi har dom under igångsättning. Jag red ett jättetrevligt sto vid namn Wendy, en lite ung förmåga men har stora talanger inom dressyren.



En bild från tidigare i sommar då jag var och badade med Erik. Ett lite trevligare sätt att bli blöt tycker jag! 


Så här bor grabbarna grus!


Stallet med 7 boxar i, litet och mysigt. Bosse bor i boxen direkt till vänster och Erik bor i boxen rakt fram.


Bosses box som även fast det inte syns på bilden är otroligt stor.


Eriks box som är normalstorlek. Om man tittar på golvet så ser man vad Erik tycker om att göra med sin vattenhink.


Erik och Bosses platser för utrustning. De sista hyllorna längt upp rymdes inte i fotot.

Bosse och Erik är nu helt fast i varandra och börjar skrika så fort den ena får gå in i stallet.


 


Dagens ridning

Började dagen med att jag drog båda hästarna till ridskolan och dressyrtränade på stora utebanan.

 

Tog Bosse först och jobbade honom lång och låg ifrån början så att han verkligen kan komma igång med sin kropp. Efter det så övergick jag lite till det vi gjorde på gårdagens pass nämligen mycket övergångar och kvicka tempoväxlingar. Jobbade sedan med lite slutor in på diagonalen och rida öppna på medellinjen ned. Han blev jättefin verkligen och jag ville egentligen inte kliva av i överhuvud taget. Det blir dock väldigt jobbigt för mage och rygg när han verkligen rör sig igenom hela kroppen. Måste verkligen kämpa för att hålla mig stabil och i balans och orka rida hela vägen.

 

Efter det var det Eriks tur och jag tror nog att det är bra att ta dem i den ordningen när jag rider dressyr för efter jag har suttit på Bosse som är lättare att hålla inom ramen så kan jag överföra den ridningen till Erik också. Erik började rätt stel och väldigt pigg precis som under gårdagen pass. Med honom jobbar jag med mycket övergångar och försöka få honom att lyssna på små hjälper. Han överraskade otroligt idag och var superfin även han även fast vi fortfarande har lite svårt att svänga till höger. Så det var två nöjda hästar och en otroligt glad ryttare som kom tillbaka till stallet.

Så här fin kändes Bosse!


Så här fin kändes Erik!



Blev lite rörd!

Blev lite rörd när jag hittade detta skrivet på en före detta elevs blogg. 

 

1. Vad har du för inspirationskälla i ridsporten/hästvärlden?

Är det mest internationellt kända ryttare eller finns har du mindre kända också?

Maria Nordin, hon är verkligen kanon! Hon rider inte bara gudomligt utan har

rätt tänk inom ridning och häst hantering. Älskade att rida för hon, saknar det!

 

Det värmer otroligt mycket att veta att elever trivdes med en som instruktör.

Kärleken till mitt yrke gör att jag alltid ger 100% för att göra så bra ifrån mig som möjligt och då hoppas man att eleverna känner av den glädje man har i att undervisa.

 

     

  • Man lär så länge man har elever!

    Hittade tyvärr ingen bild när jag står och håller lektion, och lika bra är väll det! Om det är någon som hittar en bild då jag håller lektion kan ni skicka den så ska jag lova att lägga ut den.

     


En stor förebild!

Har ni sett vad otroligt bra det har gått för Jens Fredriksson i helgen!

Det är en ryttare som jag verkligen ser upp till och har för min del varit den bästa hopptränare jag någonsin har ridit för.

Varje person har ju sin typ av tränare som man tycker om och Jens föll mig i smaken på en gång, vissa tränare är så bra på att ta fram det bästa i en.

Gillar hans ödmjukhet mot hästhantering och ridsporten men att han samtidigt är ryttare en som vågar bjuda på sig själv. Hans sätt att undervis och träna gör en bara så inspirerad!

 

Tänk vad man hade utvecklats om man hade fått fortsätta träna för honom. Just nu känns min hoppning helt bortblåst igen då jag inte har hoppat så mycket från i vintras.

Men det är bara att ta tjuren vid hornen och börja ta tag i vad hoppning nu heter och nu har jag ju två superbra hästar att hoppa på så nu finns inga ursäkter.

 

Ska jag kunna ta diplomeringen för ridinstruktör level 3 så behöver jag alltså hoppa 130banor minst. Tror ni att dressyrkärringen kommer att klara det?


Om jag tränade för Jens flera gånger om dagen kanske det skulle gå....


Efter regn kommer solsken

Jobbade hela dagen och det var otroligt fint väder men helt plötslig när jag väl då slutade så började det hällregna.

 

Åkte snabbt till stallet och tog in båda hästarna och de fick stå och småäta hö medan jag packade upp alla Bosses saker. Ska försöka ta en bild på de bådas hörnor och lägga ut.

Har kommit på att vi har hur många schabrak som helst, nu när jag har både Eriks och Bosses ihop. I överhuvudtaget så har vi otroligt mycket utrustning. Bara Bosse har fyra träns och ett kandar.

 

Då jag stod och pysslade i stallet så slutade det regna så jag släppte ut Bosse i hagen igen medan jag tog en tur ut på Erik, Red bort till sandvägen och jobbade övergångar och lösgörande arbete. Erik var så ofantligt pigg för dagen att det var rakt svårt att kunna kontrollera all energi.

Han har väldigt lätt att vilja gasa på i sin fart och vill inte riktigt vänta och vila på steget. Det är dock en fördel att ha mycket bjudning tycker jag då det är lättare att få ryggen att arbeta om man har drivet från bakbenen.

 

Efter Erik var det Bosses tur och jag red samma slinga och samma arbete med honom. Vilken otroligt skillnad det är på hästarna. Då jag på Erik måste sitta och vara övertydlig i alla min hjälper och påminna honom åter och åter igen vad jag vill så är Bosse en superkänslig häst i jämförelse.

Jobbade även mycket tempoväxlingar med honom när han väl var rund och fin och försökte jobba honom lite explosivt med kvicka tempoväxlingar för att han ska få lite kvickare i sina rörelser


Så här fint var vädret när jag var ute med Bosse!


Gårdagen

Igår så hämtade vi hem alla ridskolehästar från betet och det känns fantastiskt skönt att ridskolan snart sätter igång på riktigt igen.

 

Efter jobbet åkte jag ut och tömkörde Bosse nere på ängen, han var riktigt fin men pigg och ville helst bara galoppera och gärna med bockinslag också.

 

Hovslagaren kom på kvällen och skodde både Bosse och Erik.

Erik som nu har vilat i fyra dagar pga sin tapp sko var otroligt dryg, ville inte stå stilla om han inte blev kliad och tyckte att hovslagaren hade mumsigt hår att tugga på om hon stod för nära.

Han blir rätt odräglig då han är understimulerad.

Bosse däremot var supersnäll och stod mest och sov då hon skodde honom.

 

När båda hästarna var färdig skodda tog jag och tömkörde Erik nere på ängen också. Även han var jättepigg och ville bocka och bralla, vilket är mer ovanligt än att Bosse gör det.

Jag fick då jättebra motion då jag alltid brukar jogga ned till ängen och tillbaka vilket är några km så med nu två hästar kommer jag vara i topptrim på nolltid ;)


Här kommer en bild på Bosse när jag tömkörde, blev en dålig bild men det är lite svårt när man försöker hinna tömköra och fota samtidigt


Nu är klockan mycket!

Är nyss hemkommen från stallet och klockan är nu alldeles för mycket så jag får lov att skriva imorgon istället!

Nu bor Bosse i Vännäs

Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter semestern. Kan faktiskt säga att jag har längtat tillbaka och kunna få lite mer struktur i vardagen. Dagen bestod att göra stallet klart för morgondagen då hästarna kommer tillbaka från betet och sedan hade jag lite kontorssysslor att fylla ut resten av tiden med.

 

På eftermiddagen åkte jag ned till Ö-vik och hämtade Bosse på färjan och körde upp honom hit till Vännäs. Trodde han skulle vara trött efter många timmar på transporten och åkt båt och allt men när han väl fick komma ut i hagen med Erik så tyckte han det var roligare att springa runt och försöka få igång Erik till att leka. Erik var som vanligt dock mest intresserad av maten så Bosse fick helt enkelt nöja sig med att äta han med.

 

Båda hästarna har vilat idag då Erik fortfarande inte har någon sko och Bosse har åkt långt och behöver även han skos. Imorgon kommer i alla fall hovslagaren och ska fixa fötterna på båda hästarna. Erik hade fått ett litet överben på vänster fram så jag hoppas att han inte ska vara halt av det och förhoppningsvis ska det inte vara någon fara.

Nu är det tid att hoppa i säng så man orkar med morgondagen!

Missade att knäppa precis när båda stod med öronen framåt och såg så otroligt söta ut.

 


Till Örnsköldsvik!

Nu åker jag ned till Ö-vik för att hämta hem vår underbara häst!
Min underbart vackra häst!

RSS 2.0