Ny design på väg

Har precis gjort om syrran blogg här nu, men den har inte riktigt uppdaterat än, trots att jag har sparat den.
Men nu har ni ju något att se fram emot iaf!


Hade gött och läs gärna min blogg också :)

/Malin

Vår häst är så fantastiskt fin!!!

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Har plockat bort julen hemma hos mamma vilket är enorm tråkigt, tycker mycket bättre om att ta fram julen än att plocka bort den.

 

Åkte sedan ut till stallet och red ett dressyrpass på Bosse på plan. Han var så OTROLIGT FIN… Älskar när man kan lyckas få till passen då man har hästen så otroligt uppmärksam att man bara behöver tänka. Då känner man sig som ett med hästen och vår häst kan verkligen ge en fantastisk ridkänsla. Då det stod framme hinder på plan från gårdagens träning (som jag så klart inte orkade bygga bort) så jobbade jag mest på raka spår. Arbetade mest med rakriktningen, lite tempoväxlingar och övergångar. Det lönar sig verkligen att jobba med grunderna och då spelar det ingen roll om man sitter på en unghäst eller häst som går grad prix. Båda var i alla fall otroligt nöjda med passet.

 

Longerade även Erik på plan då han var något öm över ryggen så slapp han jobba under ryttare för dagen. Han har haft lite problem med ryggen sen tidigare så det gäller att vara uppmärksam och hålla koll. Tycker att daglig visitering är en självklarhet!

 

Åkte sedan ut till ridskolan och red Divan ett pass, hon kändes lite stel och knackig från början men jobbade henne på samma sätt som Bosse och mycket raka spår innanför väggen och utnyttjade speglarna för att få hjälp med spårningen. Även hon blev superfin för dagen. Ska ha hand om henne idag och imorgon då Susanne är borta. Det är ju en häst som jag har hjälpt till mycket med innan jag flyttade och hon ligger mig varmt om hjärtat även fast det är en mycket speciell fux dam.

 

Nu är klockan alldeles för mycket som vanligt. Då de flesta brukar reagera på min hälsningsfras får jag väll säga god natt- god natt då.

Jag och Divan sommaren 2010
Jag och Divan sommaren 2010


Somliga går i trasiga skor..

Woohooo bloggar nu för andra gången, kanske kan bli en vana det här. Kom gärna med förslag på frågor eller diskussioner som ni önskar att jag skulle ta upp här på bloggen. Min stallskor är nu inne på sin sista vers då jag har hål överallt går kanske någolunda nu men längtar inte tills det blir tö ute.

 

Idag jobbade jag fram till tre och åkte sedan ut till Cape som är det stall vi har Bosse på. Ni hittar deras hemsida här.

 

Började med att mocka och fixa, tog sedan in honom och red lite på plan. Det stod ett hinder ute på plan så jag bestämde mig för att hoppa lite. Det var säkert fyra veckor sen jag hoppade sist men det var nog Bosse som tyckte det var alldeles för länge sen HAN hoppade sist (det var dock i lördags). I uppvärmningen kändes han otroligt fin och jag måste säga att jag verkligen tycker om att rida i våran hoppsadel. Hoppade sedan fram på en liten oxer och han var så otroligt fin och lydig, hade bra rytm och hoppade fantastiskt bra.

Höjde upp hindret lite och då blev han som förbytt och blev bara pigg och het, lät honom dock jobba med hindret själv och efter ett tag började han lugna ned sig.

Ska ta tag i att börja hoppa lite mer med honom nu så att han inte blir så supertaggad var gång.

 

Fick sedan låna finaste Brucean av Maggan och joggade lite lätt på plan. Var första gången jag red honom men det var en otroligt rolig liten prick. Det är alltid roligt att rida nya hästar och varje individ är speciell på sitt sätt. Han var otroligt liksidig och smidig men var lite tittig på alla ponnyer som var på plan så jag jobbade mest med att försöka stretcha ut överlinjen då han gärna ville krulla ihop sig när han blev lite spänd men ändå få honom att bibehålla sin självbärighet. Det gäller dock att lära känna hästen och för var gång man sitter på dem hittar man nya knappar. Han är dock en häst jag gärna sitter på igen då det var en häst som man verkligen blev glad av att rida.

 

Har på mindre än en vecka dragit av tre skor och slagit på två tappskor. Är så otroligt glad över min tappskokompetens som jag har fått väl användning utav. Tycker det är otroligt roligt och vore det inte för att man hade så dålig rygg så hade man gärna blivit hovslagare. Har faktiskt många fler kunder än det jag måste anlita mig själv som kund så behöver ni nån gång hjälp med någon tappsko så var inte rädd att ringa!

 

Imorgon kommer jag inte att jobba något utan försöka städa upp i huset åt mamma min och även åka ut till stallet så klart!

 

Dagens citat kommer från Lars som jobbar på verkstan på familjeföretaget.

 

Maria – Lars Malin undrar vem du tycker bäst om hon eller mig?

Lars – Det måste nog bli Malin för jag är mer rädd för henne än för dig!

Jag och Bosse nere på Strömsholm sommaren 2009


Nu är det ny uppstart!

Nu är det dags att börja blogga igen. Som många kommer att upptäcka är att jag kanske inte är den mest underhållande som bloggare men skam den som ger sig. Snart kommer jag säker vara nya Björn Gustavsson, eller så kanske jag ska hålla mig till det jag kan mest – hästar. Har dock svårt att fatta att det var nästan 50 personer som ville att jag skulle starta upp bloggen så nu hoppas man väll att det är någon stackare som läser den också. 


Ska på något sätt försöka charma Malin till att ändra utseendet på bloggen men vi får väll se hur det går, om två år kanske jag återkommer med ett resultat eller vad tror ni?


Min nuvarande status är att jag precis har gjort klart min ridinstruktörs utbildning level 2 på Strömsholm här i jul och är för tillfället arbetssökande. Har kvar vår tvåa till lägenhet nere i Kolbäck där min sambo Johan nu precis håller på att skola in sig i sitt nya jobb men vi är då båda beredda på att flytta dit jobbet styr oss.


Drömmen är dock att slutligen hamna i Örnsköldsviks trakter där man har släkt och vänner när man slutligen ska skaffa sig egen familj men jag har några år på mig tills det, eller ska jag säga att min biologiska klocka tickar eller något. Äldre blir jag för varje år vare sig jag vill eller ej!


Är för tillfället hemma i Ö-vik där jag kan få lite ströjobb lite här och där och om inte annat försöka hindra mig att klättra på väggarna.


För dagen så har jag hjälp till att köra min farmors brors häst till slakten i Ullånger. Allt gick lugnt och beskedligt och man har ju tyvärr sett sin del döda hästar i sitt liv men det var faktiskt skönt att jag ändå slapp följa med in i slakthuset. Tycker inte det är konstigt att håret reser sig på armarna av ett sådant ställe.


Nu ikväll har jag och Malin ridit ut i skogen, hon på Bosse och jag på Erik. Båda två var ganska rejält på hugget. Bosse hoppade och studsade och Erik körde med taktiken att försöka köra på fart. Malin skämtade när vi skrittade ifrån gården att vi hade så vilda hästar (båda skrittade som snälla små lam) hon fick dock äta upp sina ord under ritten då våra små rara kattungar förvandlades till sabeltandade tigrar under turen.


Efter det så åkte vi iväg på stallmöte för Cape vilket var otroligt trevligt med gott fika och allt. Roligt att det är ett så bra gäng där ute och att Maggan och Jenny håller så bra ”VI” anda på hela gänget.


Nu är det dock dags att krypa till sängs men jag lämnar er med dagens citat som kom från Malin.


Maria - Malin kan du skicka fikat?
(Malin sträcker sig lite halvhjärtat som att kakorna ska hoppa ned i handen på henne)
Malin – Jag når inte!
Maria – Du menar att du inte har så stor räckvidd?
Malin – Jag menar på att jag har så stor räckvidd som jag känner för!



Malin & Lill Erik
Malin & Lill Erik

 


RSS 2.0