Tävlingstermin 2011

Idag så fick Erik en vilodag som jag tror han tyckte var välbehövligt. Tog in honom och borstade av honom och gick även och betade honom en liten stund. Då han har några träd inne i hagen så står han och kliar sig så pass att han har mer och mer kåda var dag han kommer in från hagen. Han passar även på att rulla sig riktigt ordentligt var dag så att han har ingrodd lera överallt.

 

Har även ikväll suttit och planerat ut tävlingsterminen 2011. Kanske inte blir alla tävlingar beroende på hur klasserna ser ut under tävlingarna. Alla tävlingar är än så länge i dressyr, får väll se när jag kommer igång om jag hoppningen med Erik om det får bli någon liten tävling där med.

Vilka tävlingar som det blir med Bosse får jag väll se utefter hur det blir med Malins tävlande.

 Tävlingar 2011

Juni

18: e Nolaskogs cupen Erik+ Divan

Juli

1-3: e Hippo Divan (bortrest)?

17: e Timrå Divan

Augusti

19-21: e Ö-vik Erik+ Divan

September

3-4: e Sundsvalls Ridklubb Erik+ Divan 

10-11: e Södra Umeå Bosse+ Erik+ Divan

24-25: e Lycksele Bosse/Erik

Oktober

8-9: e Skellefteå Bosse/Erik

22-23: e Hippo Erik+ Divan


Hoppas jag hinner starta mig egen pålle något i år


Gårdagens tävling!

Igår var alltså den andra dagen med tävling.

 

Startade först Erik i en LB:2. Hann inte värma upp på det sätt jag hade önskat och fick honom inte riktigt lösgjord innan jag skulle in på banan.

Programmet började rätt bra men efter galoppen fick jag aldrig ihop honom mer utan han sprang i sin egen lilla värd. Han kan bli så fruktansvärt stark när han själv inte vill och lyssnar då inte på något. Har även lite problem med skritten där han inte riktigt bjuder fram utan går i ultra rapid och försöker jag driva fram honom så börjar han bara trava.

Trots mycket missar så red vi på 61% och la oss på 5:eplats precis utanför placering.

 

Under tiden jag red Erik hade Susanne kommit på plats med Divan som jag också skulle tävla. Vi ställde in henne i Eriks box när vi gjorde henne i ordning och Johan fick vara ute och skritta av Erik.

Dock var hon mer vild än tam och försökte hoppa ut genom boxen, stegra, sparka hejvilt och kasta sig. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag lyckades knoppa henne.  

När jag väl kom upp i sadeln så blev hon dock som ett ljus och var genast mycket lugnare.

Hon är verkligen roligt den hästen och skillnaden att sitta på henne och Erik är som natt och dag. Hon är så otroligt känslig och lätt att sitta på och kunna korrigera, att sitta på Erik är som att sitta på ett lokomotiv i jämförelse.

Hon var dock lite tittig på alla paraplyn som folk gick och bar på eftersom det spöregnade. Inne på banan var hon rätt för domartornet men som tur var så hann jag rida runt lite där så pass att hon slutade kasta sig och så innan jag fick startsignal.

Själva programmet gick rätt bra förutom att hon var väldigt spänd vid domartornet, blev vinglig och även där fick att hon bytte till korsgalopp bak.

Trots detta så red vi ihop 61,33 vilket är jättebra med tanke på att detta var hennes andra start på en lokal/regional tävling.

 

Hon puttade alltså ned Erik till en 6:e plats och jag blev femma med Divan. Synd att det bara var fyra placerade men jag var nöjd med resultatet ändå med tanke på att jag har ridit Erik i två veckor och jag har inte suttit på Divan i två veckor.

 

Efter det så red jag en LA:4 med Erik, var nästan på väg att stryka mig för att jag var totalt genomblöt och var hur trött som helts men jag tänkte vad tusan. Det är ju bara att rida igenom programmet. Han kändes nu stundvis jättefin på fram ridningen och jag tyckte att jag fick en riktig fin känsla emellanåt. Hade problem med att rygga senast i torsdags då jag red igenom dressyrprogrammet på banan så jag tänkte att jag provar rygga på fram ridningen vilket fungerade bra men precis innan jag ska in på banan så provar jag rygga igen och han bara tvärvägrar.

Får lite panikkänsla, vad ska jag göra om han inte ryggar på banan?

Men det var inte så mycket att göra åt… Kommer in på banan, känner att både han och jag är trötta och själva programmet blev inte så bra och som sagt så fick jag honom bara att rygg 1steg inne på banan.

Tycker att domarens slutkommentar på protokollet stämde helt:

-         En flott häst som har sina egna idéer.  

När jag kom in på banan så kör han totalt över mig, biter fast i bettet och gör precis som han själv vill. Kommer inte till ridning riktigt på honom. Nu är det bara att träna vidare och ut och tävla mer så jag kan komma på honom lite bättre.

Slutresultatet blev dock 58,07% så det var väll inte så dåligt med tanke på hur det kändes.
Var dock nöjd med att vi klarade målen vi hade satt upp och att jag fick en jättefin känsla på båda hästarna på
fram ridningen.


Divan på sommarcupen 2010


Snabbt inlägg

Idag var alltså andra dagen med tävling.

Är tyvärr så pass trött att jag skriver imorgon istället och berättar hur det gick.

Måste bara nämna att vi klarade de mål jag satte upp i alla fall!

Jag och Divan sommaren 2010
Divan gjorde i alla fall dagens bästa prestation!


Dressyrtävling på Södra Umeå Ryttarförening

Idag var vi iväg med Erik på dressyrtävling på Södra Umeås Ryttarförening.

Startade en LA:3 och hade som mål att komma runt på mist 55%

 

Har bara haft honom i precis två veckor räknat från idag så jag åkte dit med inställningen att se hur han uppförde sig i tävlingssammanhang.

Han skötte sig över förväntan och var alldeles lugn att hantera, blev något tittig och stark men skötte sig ändå riktigt bra.

 

Har lite problem med gas, broms och att kunna svänga så jag hade bara som mål att komma in och ta mig runt. Han kändes jättefin på framridningen emellanåt så kan jag bara stärka upp honom och få honom mer lösgjort så kommer det nog att bli super.

Han skötte sig också riktigt bra inne på banan, blir lite jobbig i höger sidan plus att varje gång jag vände upp på en diagonal så tror han att det är en ökning (lite svårt när skänkelvikningen ligger på diagonalen). Trots väldigt många missar så kändes det ändå helt okej, han gör det han ska men dock är kommunikationen inte riktigt på plats ännu.

Slutade på 56,77% så vi tog målet vi hade satt upp i alla fall.

 

Imorgon så ska jag rida en LB:2 och en LA:4 och målet är att rida på ca 60% i LB klassen och ca 55% i LA klassen. Så håll tummarna för mig!


Jag och Erik efter klassen.

Gå in på denna länk för att ser ritten!


Uppdateringar 28/5 2011

Som det ser ut nu i min vardag så jobbar jag som sagt på Vännäs Ryttarförening och trivs superbra där.

 

Jag och Johan bor i en tvåa här i Vännäs som är jättemysig! Den öppna spisen bidrar till den faktorn.

 

Just nu så har jag Eucalypus eller ”Lill Erik” som han också kallas på foder. Han är en 14årig valack e. Electro ue. Kaliber som ägs av Ann Pettersson ifrån Ö-vik. Har ridit honom lite till och från under den tid som Ann har ägt honom. Han är en stor grabb på 178cm men är lika snäll som han är stor.  Just nu så jobbar vi med att hitta knapparna vilket kan vara svårare än man tror när man har en häst i den storleken. Tycker dock att det har hänt mycket på de två veckor som jag har haft honom och jag kommer att låna honom i två veckor till innan han får åka tillbaka till Ö-vik över sommaren på semester. Han kommer dock tillbaka upp till hösten igen tillsammans med min egen pålle som jag saknar så fruktansvärt nu när jag bor här uppe.

 

Det ska bli super kul att ha två hästar att hålla i träning och att kunna tävla med, speciellt så pass fina hästar också. Om allt faller på plats så kommer min syster in på skola i Umeå så har jag lite ridhjälp emellanåt och också någon som peppar och sporrar en vid ridningen.

 

Divan får jag ju inte glömma bort heller. Hon har också fått vara på träningsläger här hos mig i Vännäs i tre veckor precis innan jag hämtade upp Erik, de två fick lösa av varandra.

Kommer att försöka komma ut på lite lokala/regionala tävlingar med henne så att hon får lite mer tävlingsrutin. Eftersom jag inte kommer att kunna träna henne eftersom hon bor i Ö-vik så har jag bara som mål att hon ska få komma ut och få lite miljöträning på tävlingsbanorna.

Min underbart vackra häst!
Min underbart vackra häst! Fotat av: Britta Söderberg


RSS 2.0